Sprzet agd retro

Prowadząc restaurację kuchnia winna stanowić urządzona w pokaźną suma profesjonalnego sprzętu, który usprawni i przyspieszy pracę pracowników. Zakup odpowiednich urządzeń zależy chociaż w wysokiej ilości od zapotrzebowania czy rodzaju menu.

W moc restauracjach oferujących staropolskie menu wskazane są szatkownice do kapusty, ponieważ warzywo wtedy istnieje składnikiem wielu tradycyjnych polskich dań. W niedużych firmach cateringowych lub małych restauracjach zazwyczaj zbiera się ta mała, ręczna, zwykła szatkownica, zrobiona z plastiku albo drewna, dzięki której można również przygotować inne warzywa, jak np. ogórki czy marchewkę, z jakich najczęściej produkuje się m.in. świeże surówki. Przy większym zapotrzebowaniu wskazany jest sprzęt innego typie, z wbudowanym silnikiem i przynoszony elektrycznie. Dodaje się też szczególnie w średnich zakładach przetwórczych czy gospodarstwach rolnych.

Taka szatkownica jest wysoce wytrzymałym sprzętem o dużej klasy, która określa się też swoją obsługą. Sprzęt ten kieruje się m.in. z silnika, metalowego bębna czy korpusu oraz małej rynny, po której przesuwa się poszatkowana kapusta. Najbardziej efektywną akcją są noże uczynione ze stali nierdzewnej, które mogą obsługiwać przez długi okres czasu. Szatkownica może istnieć zaopatrzona na życzenie w drugie pozostałe elementy, jak np. świder, który pomoże przeciąć główkę kapusty na pół i oszczędzi pracy ręcznej. W współzależności z potrzeb można też zakupić przystawkę, która umożliwi szatkowanie na plasterki innych warzyw, uchwyt wraz z kołami, dzięki którym można szybko przesuwać sprzęt czy dodatkowe tarcze. Tarcze mają pomysł na sposób cięcia - potrafią to żyć delikatne kawałki, wióry albo plastry. Jeśli jednak potrzebna nam jest tylko szatkowana kapusta, tradycyjna tarcza w zupełności nam wystarczy.