Latwe i skuteczne krojenie zywnosci

system zarządzania dokumentami

Restauracja, bar, sklep, stołówka, duża kuchnia – w każdym z tych miejsc narzędzie tnące jest niezbędnym elementem wyposażenia. Zastosowanie profesjonalnej krajalnicy znacznie przyspiesza czynność krojenia, a żywność wygląda estetycznie, nie jest poszarpana czy pokruszona. Użycie profesjonalnego, zgodnego z atestami urządzenia do krojenia ogranicza możliwość zranienia się np. tępym nożem czy niechcący osuwającym się ostrzem tasaka.

Budowa krajalnicy

Krajalnica Maga 612p służy do krojenia zarówno miękkich jak i twardych produktów (od mięsa, przez warzywa po sery). Będzie przydatna w każdym z miejsc, gdzie potrzebne jest szybkie, higieniczne i estetyczne krojenie produktów spożywczych. Budowa każdej krajalnicy bazuje na podobnym, grawitacyjnym systemie działania. Nachylenie stołu podawczego wynosi 45 stopni, przez co krojenie odbywa się niejako siłami natury. Każde mechaniczne urządzenie krojące wyposażone jest w ostry element – tarczę obrotową, prowadnicę oraz pokrętło, umożliwiające regulację grubości cięcia. W przypadku modelu Maga 612p, wszystkie elementy stykające się z żywnością, wykonane są ze stali nierdzewnej – to gwarantuje brak jakiegokolwiek wpływu na smak i skład krojonych produktów. Pozostałe elementy są anodowane i chromowane, co gwarantuje bezawaryjną pracę krajalnicy i długoletnie użytkowanie.

Krajalnica Maga 612p

źródło: http://www.polkas.pl/pliki/_dodatkowe/kategorie_grafiki/schemat_612p.jpg

Krajalnica wyposażona jest w pokrętło regulujące grubość do maksymalnie 28 mm. Ponadto, w konstrukcji dodano element dociskający, który pozwala uniknąć wielu odpadków, szczególnie w przypadku krojenia produktów miękkich, takich jak szynki czy sery. Osłona noża oraz opływowa budowa urządzenia gwarantuje bezpieczeństwo pracy. Krajalnica wyłącza się w przypadku zaniku napięcia. Wygodny przycisk Start-Stop umożliwia szybkie rozpoczęcie i zakończenie pracy.

Konserwacja i higiena

Aby krajalnica cieszyła swoją skutecznością przez lata, należy ją odpowiednio czyścić i konserwować. Urządzenie jest skonstruowane w ten sposób, aby każdy z elementów mógł zostać zdemontowany bez użycia specjalnych narzędzi. Przekręcenie pokrętła regulującego grubość na zero i przesunięcie stołu podawczego aż do usłyszenia trzasku pozwala odkręcić resztę części. W zestawie do konserwacji krajalnicy znajduje się także oliwiarka oraz ściernice do noża.


POLKAS
Pasternik 94, 31-354 Kraków
12 634 05 44
http://www.polkas.pl