Krajalnica

W składach zaś w gospodarstwach domowych bardzo często zachodzi potrzeba pokrojenia czegoś w równe, cienkie plastry. Wynika to przede wszystkim wędlin, serów i pieczywa, jednak zdarza się, że krajalnica jest wykorzystywana zarówno do drugich celów, na model do cięcia warzyw lub produktów, gdy musimy ich w struktur cienkich plasterków.

W relacji od tego, co mam kroić na krajalnicy, jest ona dostarczona w profesjonalne ostrze - dobre lub ząbkowane. Ząbkowane przeznaczone jest do krojenia pieczywa, co pozwala łatwo "wgryźć się" w jego strukturę i umożliwia równe kromki, nawet przy krojeniu miękkiego, świeżego pieczywa. Z zmian gdy chodzi o wędliny czy sery, zależy nam szczególnie na wysokich, równych plastrach, które wycina się sprawnie i bez świadomego wysiłku. Do owego obiekcie używamy krajalnicy z gładką, jednak bardzo wymagającą krawędzią, która idealnie radzi sobie z prostymi, jak oraz niezwykle małymi wędlinami i serami.

http://innowacyjnetechnologie.com.pl/polkas/Pl/produkt/program-gastro-pos/

Krajalnica Maga 310p to precyzyjna maszyna do cięcia, polecana szczególnie do klubów gastronomicznych i do sklepów. Jest propagowana przez producenta ze względu na bliską dużą odporność i możliwość obsługi. Dzięki tym częściom każdy, po wstępnym przeszkoleniu z obszaru bezpieczeństwa oraz higieny pracy, może dołączyć do lekturze z krajalnicą i sprzedawać swoim użytkownikom wędliny lub sery pokrojone w ścisłe plastry. Krajalnice silnych marek zezwalają na bliskie uporanie się z pokrojeniem sporej liczb wędlin lub serów, przy niewielkim wkładzie sztuki i sił pracownika. Taka krajalnica w magazynie pozwala znacznie zaoszczędzić czas, jaki wtedy wykorzystywano na krojenie materiałów na plasterki. Dodatkowo, krajalnice dzięki regulowanemu zakresowi grubości plastra, pozwalają odkroić gruby, równy plaster, bądź pokroić wędlinę na cieniutkie, niemal przezroczyste plasterki, gdy zatem stanowi proszone na przypadek w sukcesu szynek surowych, które jada się zdecydowanie w plasterkach grubości bibułki.