Jedzenie i wypluwanie

Ostatnio mieliśmy Walentynki, dlatego postanowiłem, że wykonam pewnego sposobu informację dla mojej dziewczyny. W projektach miałem dwudaniowy obiad i deser dany w gronie wina i świeczek zapachowych ze popularnego marketu budowlanego. Doskonały pomysł - przegrzebki. Bardzo kosztowne danie, ale też trudne w wykonaniu, ponieważ małże trzeba móc dobrze usmażyć, aby wybrać z nich spełniam smaku.

Niestety kucharz ze mnie jest dość mierny. W treści mógłbym stwierdzić, że początkujący, bowiem więc istniałoby prawie prawdy. Wyszukałem w internecie przepis na owe sandżaki. Nie był problem ze zrozumienie połowy tekstu, gdyż wszystko było powiedziane po angielsku! No, natomiast nie poddałem się, wrzuciłem wszystko w tłumacza i podążamy na żywioł, zgodnie z intuicją kucharza (której zapewne nie mam). Postanowiłem, że udzielę te małże w środowisku warzyw. Jednakże zapomniałem, że trzeba też warzywa najpierw obrać i pokroić. Zaczynałem się stresować, bo etapu było coraz mniej i ja byłem wysoko w gospodarstwu. Zaczynam kroić warzywa, pech akurat chciał, że dotarłem na serdeczny palec... No, jednak jako prawdziwy pan nie dałem za wygraną. Wpadłem na pomysł - szatkownica do warzyw. Wtedy był tak strzał w dziesiątkę. Nie dość, że zaoszczędziłem kilka chwili na krojeniu to ciągle nie musiałem bać się o własne działanie przy użyciu szatkownicy. Jeżeli to suma istniałoby szybko gotowe wrzuciłem na masełko przegrzebki. Wszystko usmażyło się dokładnie oczywiście jak na obrazie ze karty internetowej, na której znalazłem przepis. Jednak zapomniałem, że był zrobić jeszcze zupę. Szybko skoczyłem do lokalnego sklepu po żurek w słoiku i usunął go do garnka a wtedy tylko doprawiłem. Na deser miałem zrobione już wcześniej w zamrażarce lody własnego wyrobu. Dobrze, że zmotywowałem się żeby to sprawić dzień wcześniej, ponieważ nie zdążyłbym już z niczym. Trzeba przyznać - ostatnie kilka sekund, które zaoszczędziła mi szatkownica do warzyw uratowało mój dwudaniowy obiad. Osoba była zdziwiona i pełna podziwu dla moich umiejętności kulinarnych.